Da er vi i gang.

Jaaa, de to siste kveldene har Pia og jeg kost oss veldig. Onsdag var det første møte med LP kl.1 gjengen og torsdag var det miljøtrening. Jeg tror at jeg skal bytte navn på miljøtreningen og heller kalle den for «tur og trening». Det passer bedre, synes jeg.

Vi var 10 ekvipasjer som møttes til LP trening, og det synes jeg var veldig bra. Pia og jeg trente på utgangsstilling og å gå «fot», jeg gikk rundt og pratet/hjalp de andre og så hadde vi fellesøvelse til slutt. En kjempefin kveld!

På tur og treningsgruppa var vi 11 ekvipasjer, alt fra fem mnd og oppover til Piamor. De kom fra Gol, Bergheim, Nes og Flå. Vi gikk en runde i Nes og trente på tre fellesøvelser på senterplassen til slutt.

Det var en trøtt og fornøyd Piamin som kom til Solbu. Hun fikk et godbitsøk av de siste godbitene og etterpå sov hun så godt resten av kvelden.

Neste uke blir det trening med LP-gruppa torsdag mens tur og trening har et opphold. Jeg regner med at jeg får til et møte til om en 14 dagers tid. Ja, og så glemte jeg jo helt å ta bilder. Det får kanskje komme neste gang.

Hilsen Hilde.

LP1 trening med Pia og andre.

Jeg har savnet å trene med andre hundeeiere en god stund nå. Det har vært, og er jo, covid-19 i samfunnet og det har gjort sitt til at det ikke har vært enkelt å få til trening det siste året. I høst fikk vi igjen lov til å sette opp kurs og nå setter jeg altså opp ei treningsgruppe i LP1. Det skal bli morsomt.

Jeg trener på samme vilkår som de andre, jeg er altså ikke instruktør, men er selvsagt behjelpelig hvis noen trenger treningshjelp. Første trening er i kveld, onsdag den 17. november. Vi skal ta en liten presentasjon først, gå raskt gjennnom øvelsene, trene litt hver for oss først, ta ei pause, før vi tar en fellesøvelse til slutt. Det blir såååå bra!

Ellers har vi kommet i gang med miljøtrening, også. Det bli andre treff torsdag den 18. november. Sist vi møttes var vi 10 stykker som gikk en tur og som trente litt etterpå. Pia var veldig ivrig og flink, og var tydelig å se på hele henne at hun likte å trene sammen med andre igjen.

Nesbyen Hundeskole er blitt medlem i PROhundguiden. Det er en samling av profesjonelle aktører innen hundeskoler (trening og atferd), dyrebutikker, kropp og helse, oppdrettere og lufting og pass. Jeg besto ei skriftlig prøve og er med i gruppa «trening og atferd».

Vinteren lar vente på seg og det er litt godt, synes jeg. Da kan vi fortsatt gå fine turer på beina både på Solbu og på Jar. Vinteren kommer nok om ikke så lenge, allikevel.

Kos dere med hundene deres og ikke glem at mental trening er kjempeviktig. Hundene liker veldig godt å få oppgaver å løse og så blir de så fornøyde etterpå. Akkurat som oss to-beinte.

Mvh. Hilde.